Sabtu, 21 November 2009

Keputusan Mesyuarat Jawatankuasa PPTI Bil. 10/2009

Jawatankuasa Persatuan Penduduk Taman Ixora telah mengadakan mesyuarat pada 19 November 2009, jam 9.30 malam dan membuat beberapa keputusan berikut:-

1. Persatuan telah menghantar notis tunggakan yuran keahlian bagi tahun 2008 dan 2009 kepada 100 orang ahli yang belum menjelaskan yuran. Daripada jumlah itu hanya 20 orang ahli yang menjelaskan yuran. Terdapat 10 orang ahli yang belum menjelaskan yuran keahlian bagi tahun 2008 dan belum menjadi ahli persatuan secara sah. Pengerusi mengingatkan yuran hendaklah dijelaskan oleh ahli untuk membiayai sebarang aktiviti PPTI.
2. Jawatankuasa bersetuju untuk melantik En. Saharuddin Bin Mat, No. 14, Jalan 1/4 sebagai AJK Dalaman PPTI bagi menggantikan Ustaz Yusmi yang telah meletakkan jawatan.
3. Perbincangan Mengenai Ibadah Qurban Taman Ixora:-
- Akan diadakan pada 29 Nov 2009 bertempat di Taman Permainan Kanak-kanak Taman Ixora mulai jam 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari.
- Mesyuarat bersetuju untuk menempah banner bagi memaklumkan semua penduduk Taman Ixora mengenai aktiviti tersebut.
- Menempah dua (2) buah khemah untuk tujuan tersebut.
- Kupon pembahagian daging Qurban akan diagihkan kepada penduduk dalam waktu terdekat.
- Seramai 21 orang penduduk (3 ekor lembu) telah menyertai ibadah qurban.
4. Menangguhkan Majlis Makan Malam Amal yang dirancangkan dan akan dijadikan aktiviti bagi tahun 2010.
5. Persatuan telah membeli sebuah telefon bimbit untuk kegunaan persatuan dengan harga RM100.00. Talian hotline persatuan adalah 019-3673386.
6. Permohonan pembinaan bonggol Fasa 2 di Taman Ixora akan dibuat pada tahun 2010 kerana dimaklumkan pihak MPSp tidak mempunyai peruntukan kewangan pada tahun ini. AJK mencadangkan supaya pihak MPSp memberikan kebenaran bertulis kepada penduduk untuk membina bonggol dengan pembiayaan sendiri. Satu kertas cadangan akan dikemukakan kepada pihak MPSp.
7. Cadangan untuk mengadakan kawalan keselamatan berbayar di Taman Ixora akan dibawa sebagai salah satu usul di dalam Mesyuarat Agung tahun 2010.
8. Jawatankuasa mengucapkan syabas dan tahniah kepada penduduk di lorong-lorong yang telah membuat kawalan keselamatan dengan berjaga malam secara sukarela. Skim Rondaan Sukarela secara menyeluruh di Taman Ixora akan diadakan setelah permohonan Rukun Tetangga di Taman Ixora diluluskan.
9. Menyemak status pembinaan Balai Islam di Taman Ixora dengan pemaju Getrahome untuk dipercepatkan.
10. Mengemukakan aduan kepada pihak MPSp untuk menebang pokok hiasan di persimpangan masuk Taman Ixora kerana menghalang pandangan.

Mesyuarat berakhir jam 11.30 malam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan