Isnin, 31 Ogos 2009

Keputusan Mesyuarat Jawatankuasa PPTI Bil. 8/2009

Jawatankuasa Persatuan Penduduk Taman Ixora telah mengadakan mesyuarat pada 19 Ogos 2009, jam 9.00 malam dan membuat beberapa keputusan berikut:-

1. Seramai 67 orang ahli (keluarga) telah menyertai Skim Takaful Khairat Kematian Takaful Ikhlas. Permohonan baru daripada ahli masih dialukan. Bayaran yang dikenakan adalah RM15.00 setahun bagi sebuah keluarga.
2. Mengadakan kempen pembayaran yuran keahlian semasa aktiviti persatuan dan mengeluarkan memo peringatan kepada ahli yang belum membayar yuran. Dimaklumkan seramai 100 orang ahli yang masih belum menjelaskan yuran keahlian bagi tahun 2009.
3. Seramai 28 orang peserta telah menyertai Kursus Motivasi UPSR bertempat di Dewan Masjid Sultan Hishamudin BBST.
4. Seramai 68 orang peserta telah menyertai Pertandingan Boling Keluarga Taman Ixora pada 28 Jun 2009 bertempat di ARL Bowl Putrajaya. Pertandingan ini akan diadakan lagi pada tahun hadapan.
5. Pihak pemaju (Getrahome) telah menaikkan papan tanda tapak Surau dan Dewan di Taman Ixora. Proses penyerahan tanah kepada Pejabat Daerah Tanah Sepang sedang diproses.
6. Penubuhan Kawasan Rukun Tetangga di Taman masih diproses oleh Pejabat Jabatan Perpaduan Negara Daerah Sepang. Taman Ixora adalah di dalam giliran ke-7 daripada 10 permohonan. InsyaAllah permohonan akan diluluskan hujung tahun ini.
7. Satu memorandum pengurangan cukai pintu di Taman Ixora telah dihantar kepada En. Ronnie Liu, Exco Perumahan dan Kerajaan Tempatan Negeri Selangor semasa sesi dialog bersama penduduk pada 26 Jun 2009. Perkara berkenaan akan diteliti oleh beliau.
8. Jawatankuasa bersetuju untuk mengedarkan Buletin Ixora Bil. 1/2009 kepada semua ahli PPTI. Disebabkan kekurangan peruntukan kewangan, cetakan hitam putih sahaja akan disediakan.
9. Menghantar surat memohon peruntukan kewangan untuk menyediakan moreh di Masjid Sultan Hishamudin BBST semasa bulan Ramadhan kepada beberapa syarikat yang telah dikenalpasti.
10. Majlis Sambutan Hari Raya Aildilfitri di Taman Ixora akan diadakan pada 17 Oktober 2009 jam 8.00 malam. Semua penduduk Taman Ixora dijemput hadir. Setiap lorong akan menyumbang makanan semasa majlis berkenaan.
11. Majlis Qurban di Taman Ixora akan diadakan pada 29 November 2009. Dicadangkan bayaran sebanyak RM350.00 bagi satu bahagian. Borang penyertaan akan diedarkan selepas Aidilfiitri.
12. Majlis Makan Malam Amal Taman Ixora akan diadakan pada 2 Jan 2010 bertempat di Dewan Serbaguna Majlis Perbandaran Sepang.
13. Papan Kenyataan Berkunci Taman Ixora akan digunakan untuk menghebahkan maklumat kepada semua penduduk Taman Ixora. Sewaan iklan dipapan kenyataan berkenaan akan dikenakan bayaran RM10.00 sebulan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan