Isnin, 4 April 2011

Kajian Status Kesihatan Penduduk dan Program Intervensi Kesihatan di Taman Ixora

Sekumpulan mahasiswa perubatan tahun 3 Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya (CUCMS) telah mangadakan kajian status kesihatan penduduk dan Program Intervensi Kesihatan di Taman Ixora. Program Intervensi Kesihatan ini telah diadakan pada butiran berikut:

Tarikh : 3 April 2011 (Ahad)
Masa : 8.00 Pagi hingga 1.00 Petang
Tempat : Dataran Serbaguna Taman Ixora

Aturcara Program:
- Senamrobik
- Sukaneka
- Pemeriksaan Kesihatan Percuma
- Ujian PAP Smear Percuma
- Pameran Kesihatan
- Cabutan Bertuah
- Pertandingan Memasak Sarapan Sihat
- Majlis Pelancaran
- Pembentangan Diagnosis Kajian Kesihatan Komuniti Taman Ixora

Kajian ini adalah sebagai memenuhi tugasan di dalam posting perubatan komuniti dan kesihatan masyarakat. Tujuan aktiviti ini adalah untuk mengetahui status kesihatan penduduk Taman Ixora dan seterusnya mencadangkan intervensi penambahbaikan. Kajian ini telah dijalankan mulai 13 hingga 27 Mac 2011 secara temuduga bersemuka dengan penduduk.

Sila klik di sini untuk mendapatkan laporan penuh status kesihatan penduduk Taman Ixora.

Aktiviti yang dijalankan ini adalah merupakan kerjasama di antara Persatuan Penduduk Taman Ixora, Pejabat Kesihatan Daerah Sepang dan Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya. Ia tidak dipengaruhi oleh fahaman politik, bangsa dan agama. Semua penduduk Taman Ixora telah memberikan kerjasama kepada mahasiswa berkenaan. PPTI juga mengucapkan terima kasih kepada Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya kerana memilih Taman Ixora sebagai lokasi kajian.

Sila klik di sini untuk melihat gambar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan